top of page
panoramique.jpg
Over mij
 

Mijn naam is Gwénaël, ik ben Frans. Mijn wieg stond in op het Bretonse platteland, om precies te zijn in Finistère, dat betekent letterlijk “het einde van de aarde”. Bretagne kent onder andere een mooi en wild kustlandschap waar ik altijd verliefd op ben geweest. Ik heb ontzettend leuke jeugdherinneringen aan de natuur: hutten bouwen in de bossen en experimenteren in onze moestuin. Dat zijn mijn roots en waarschijnlijk is daar het zaadje van EverGreen Design al gepland. Daar in Bretagne werden mijn zintuigen en nieuwsgierigheid voor natuur jarenlang geprikkeld.

Tussen 2004 en 2009 studeerde ik in Frankrijk en Spanje sportwetenschap en Franse taal en cultuur. Ik spreek en werk nu graag in het Nederlands, Spaans, Engels en uiteraard Frans, mijn moedertaal.

In 2009 kwam ik in Den Haag aan. Ik woon met veel plezier in het Valkenboskwartier samen met mijn vriendin Nathalie en mijn twee jonge kinderen Elio en Mila.

Ik heb meer dan 10 jaar in het onderwijs gewerkt als leraar Frans en lerarenopleider maar ook als auteur van een leermethode Frans. Voor de klas staan doe ik nog steeds met plezier. 

In 2019 volgde ik de jaaropleiding Permacultuur Design Course bij Permacultuurcentrum Den Haag. Dat was een eyeopener! Het bracht mij een holistische en analytische blik op het ontwerpen van een natuurlijke eetbare tuin die ik via boeken en andere cursussen verdiept heb.

De theorie zette ik direct om in de praktijk. In 2020 ben ik initiatiefnemer geweest van de eetbare buurttuin De Groene Zon, op de kruising tussen de Fahrenheitstraat en de Copernicuslaan in Den Haag. Bij het ontwerpen en uitvoeren, kon ik de permacultuur principes goed toepassen.

In September 2023 ben ik Evergreen Design gestart. Daarmee wil ik mijn persoonlijke bijdrage leveren aan een  duurzame stad.

image.png
logo.jpg
bottom of page