top of page
iStock-1466383332.jpg

Werkwijzen: van beginconcept tot aanleg

Stap 1 - Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Persoonlijk contact vind ik belangrijk en daarom kom ik graag bij je thuis om kennis te maken en om je project te bespreken. Deze afspraak is gratis en vrijblijvend.

Tijdens dat gesprek stel ik vragen om een concreet beeld te hebben van wat je precies wilt en welk budget je hebt. Daarnaast meet ik ook je tuin op, observeer ik de huidige staat en maak ik foto’s.

 

Stap 2 – Offerte

Vervolgens zet ik alles op papier in een offerte.

Ga je akkoord met de offerte voor je tuinontwerp? Fijn, dan ga ik aan de slag met je tuin!

Naast het ontwerp kan het aanleggen ook via mij verlopen. In deze stadia kan ik alleen een prijsindicatie geven voor de kosten van het aanleggen. Dat kan via mij of via een hoveniersbedrijf waarmee ik samenwerk.

 

Stap 3 - Observatie & onderzoek op locatie

Voordat de ontwerpfase begint, kom ik je tuin weer observeren en doe ik wat gedetailleerd onderzoek (bodemsamenstelling, zuurgraad, zon, schaduw enz.). Ik meet alles precies op en maak foto’s. Met deze stapel informatie ga ik thuis aan de slag met de creatieve ontwerpfase.

 

Stap 4 – Schetsontwerp

Je ontvangt een schetsontwerp met twee scenario’s voor je tuinontwerp. Vervolgens bespreken we samen elk scenario en besluit je welk ontwerp je voorkeur heeft.

 

Stap 5 - Definitieve ontwerp

Ik ga weer aan de tekentafel om het gekozen ontwerp definitief vorm te geven. Samen met het ontwerp krijg je de bijbehorende materiaal- en plantenlijst toegestuurd. Als je dat gevraagd hebt, krijg je ook een document met advies voor onderhoud.

Nu het ontwerp klaar is, kan ook een offerte worden gemaakt voor het aanleggen als dat via mij verloopt.

 

Stap 6 - Aanleggen

Afhankelijk van je keuze, kan je het ontwerp via een hoveniersbedrijf, via mij of helemaal zelf uitvoeren.  

 

Stap 7 – Evalueren & bezoeken

Als alles bloeit kom ik graag op koffiebezoek om het resultaat te bewonderen!

dbe91ca1-d946-40c4-91e0-b3f582d47f32.jpg
iStock-532914057.jpg
bottom of page